Azalina lancar dua dana Shariah

October 24, 2008 at 4:17 am Leave a comment

Menteri Pelancongan, Dato’ Sri Azalina Othman Said telah diberi penghormatan untuk melancarkan dua dana baru yang inovatif iaitu Dana Takbir Urus Koporat Asean dan Dana Tadbir Urus Korporat Shariah Asean di hotel Shangri-La semalam.

Selain kakitangan Corston-Smith Asset Management dan para pelabur, majlis pelancaran Dana Takbir Urus Korporat Asean dan Dana Takbir Urus korporat Shariah Asean turut dimeriahkan dengan kehadiran Tuan Yang Terutama Encik Boyd McCleary, Pesuruhjaya Tinggi British ke Malaysia, Dato’ Zarinah Anwar, Pengerusi Suruhanjaya Sekuriti Malaysia.

Dalam majlis tersebut juga, Ketua Pengawai Eksekutif Herman Colin Melvin, menyifatkan kedua-dua dana yang terhasil daripada kerjasama strategik di antara Corston-Smith Asset Management iaitu sebuah syarikat yang berpengkalang di Asia dan Hermes Equity Ownership Services (EOS) merupakan satu pencapaian paling penting dan ia merupakan jenis dana urus tadbir yang pertama diwujudkan dalam pasaran global ketika ini.

Kedua-dua dana yang diwujudkan atas kesedaran untuk memberikan pulangan mutlak melalui aktiviti pelaburan dari 20 buah syarikat di rantau Asia ini sebenarnya, adalah bertitik tolak daripada permintaan yang tinggi terhadap konsep pelaburan berasaskan prinsip shariah terutamanya, daripada pelabur-pelabur di negara-negara asia.

Advertisements

Entry filed under: JejakAzalina.

Azalina yakin’ The Malaysia Saving Sale Campaign’ menguntungkan Azalina antara 4 Menteri Kabinet – Penerima darjah kebesaran Pahang

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Kami Amat Menghargai

Kalendar Jejak

October 2008
M T W T F S S
« Sep   Nov »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Pautan

Feeds


%d bloggers like this: